top of page

כתבה בנין ודיור - דירת מיני פנטהאוז בעיצוב חלומי

עודכן: 18 בינו׳ 2023



תמיד אני מתרגשת מדברים חדשים

ותמיד כיף שפרוייקטים מעניינים זוכים לתשומת לב מיוחדת

זכיתי לכתבה מעניינת ומלאת השראה

מזמינה אתכם להיכנס ולקרוא ולהיות חלק מתוך הכיף הזה, שהוא עולם שלם של יצירה,

הנאה ועיצוב

"בסופו של יום רווי משימות ואתגרים, כולנו שואפים לשוב לבית חם, מכיל ונעים העונה במדויק על הצרכים, החלומות והמאוויים של כל אחת ואחד מבני המשפחה. דירת המיני פנטהאוז שתכננה מעצבת הפנים ענבר לוריא, עבור זוג הורים ושתי בנותיהם, עונה בדיוק על ההגדרה ומספקת לבני המשפחה סביבת מגורים מודרנית, אלגנטית ומהוקצעת ששומרת על ממד החמימות. הצצה לדירה בעיצוב מודרני מזמין שכיף לגדול ולחיות בה.

הדיירים: זוג ושתי בנותיהם

המיקום: חולון

השטח: 125 מ"ר

עיצוב פנים והום סטיילינג: ענבר עיצובים

ברוכים הבאים לדירת המיני פנטהאוז החדשה של עובדת בנק, בעל מעבדה לרפואת שיניים ושתי בנותיהם. בני המשפחה, ביקשו בית בסגנון מודרני חמים, מזמין, נוח ואופטימלי לאירוח, קיבלו את מבוקשם הודות לתכנון נכון ומדויק, אותו יצרה עבורם מעצבת הפנים ענבר לוריא.

"הפגישה הראשונה שלנו נערכה בדירתם הישנה, מתוך רצון ללמוד ולהבין את אורחות חייהם – מה הם אוהבים ורוצים לשמר ולהעצים ומה פחות", מסבירה המעצבת. "בתום הפגישה המוצלחת, התחלתי לגבש קונספט. היה לי ברור שהשאיפה מבחינתם היא לגור בבית מודרני עם נגיעות חמימות, אותן שילבנו על ידי אלמנטים ורהיטים מעץ שבחרנו לחללים השונים"

שטח הדירה הוא כ-125 מ"ר לערך ולה מרפסת גדולה בשטח של כ-35 מ"ר נוספים. בני המשפחה נהנים מחלל ציבורי מואר ומרווח, 4 חדרי שינה (שאחד מהם משמש כמשרד ביתי וכפינת אירוח), שני חדרי רחצה מאובזרים ושירותי אורחים מטופחים.

"שקדנו במרץ חודשים על תכניות העמדת הריהוט, החשמל, התאורה, האינסטלציה, מיזוג האוויר ותקרות המונמכות כך שברגע שהקבלן ימסור את המפתח לידנו, נוכל להתחיל בשיפוץ", מסבירה לוריא. "שינינו את מיקום הקירות, יצאנו לימי רכישות בהם בחרנו את האריחים והכלים הסניטריים, את המטבח, את פרטי הנגרות לכל הבית, גופי התאורה וכמובן את הפריטים והאקססוריז שמשלימים ומגבים את הקונספט העיצובי הנבחר. למרפסת ניתנה תשומת לב מיוחדת מאחר וזהו חלל האירוח המרכזי – בחרנו עבורה חיפוי דק, דשא סינתטי, פינות ישיבה בשילוב מטבחון וכן עמדת ברביקיו וטאבון".

קווים נקיים ומוקפדים בחלל חמים ומזמין

לוריא השכילה ליצור עבור בני המשפחה דירה המתאפיינת בקווים נקיים ומוקפדים מחד, ומאידך חמימה ומזמינה- זאת הודות לשילובים נכונים של חומרים, טקסטורות וצבעים במינונים מדויקים. "הדירה כולה מחופה פרקט עץ טבעי שמהווה אלמנט נוכח ודומיננטי בפרויקט", היא מסבירה. את המטבח תכננו בסגנון מודרני בגוונים כהים. קיר הארונות הגבוהים מכיל 2 תנורים ומקרר גדול. באי הגדול תכננו מגירות אחסון, מקרר יינות ואזור ישיבה. על מנת ליצור מראה הרמוני, פרקטי וקל לתחזוקה, צבענו את קירות המטבח בצבע שמן. ויתרנו על פינת האוכל הפורמלית לטובת ספריה, אחסון בר משקאות ודקורציה. הקונסולה בכניסה משמשת בעת הצורך כפינת אוכל נפתחת"

המעצבת דאגה לשלב בחלל הציבורי תאורה סמויה מבעד לתקרת גבס, כך יצרה מראה קלאסי, הרמוני והמשכי. את קיר הטלוויזיה בסלון הפכה לקיר כוח עוצמתי, עלי ידי שימוש באריחי PVC בגוון בטון להם שידכה מזנון עץ שמוסיף חמימות. מערכת הישיבה מורכבת מספה מינימליסטית מרופדת עור וכורסאות בגוון כתום שמוסיפות צבע, עניין וחיות.

קיר גב המיטה בחדר השינה של ההורים חופה גם הוא באריחי PVC, הפעם בגוון שחור. הגוונים הבהירים אותם בחרה המעצבת ליתרת החלל מאירים ומרככים אותו. בדומה לחלל הציבורי, גם כאן בחרה להטמיע את גופי התאורה בתקרת הגבס ובנוסף בחרה בשני גופי תאורה מרשימים שנתלו מעל שידות הלילה. בתוך כך דאגה לוריא לתכנן עבור בני הזוג וילונות ותריסים חשמליים לנוחות מרבית. את חדר הרחצה עיצבה בסגנון חמים עם נגיעות כפריות.

אחד המוטיבים הבולטים והמרשימים בחדר השינה של הבת הבכורה הוא טפט תמונה של העיר ניו יורק, המשווה לחלל מראה בוגר, דינמי ומרענן. בכדי לשמור על חלל מאוזן בחרה לוריא להשתמש בחלל בגוונים בהירים. כך למשל אחד הקירות, אותו צבעה בגוון סגול עדין, שמשתלב בהרמוניה עם גווני הטפט. בקיר הנגדי תכננה המעצבת ארון קיר פרקטי ובו שפע של מקומות אחסון בשילוב קוביות פתוחות ששוברות את המסה האטומה ומהוות מקום אופטימלי לתצוגה של אקססוריז ואביזרים נאים.

ביתם הצעירה של הזוג בחרה עבור חדרה טפט תמונה ובהשראתו נצבע הקיר הנגדי בגוון טורקיז מרענן. בהמשך לשולחן הלימודים הוצבה מראה מרשימה מבעדה שפע של מקום אחסון לסיכות, גומיות וקשתות.

בחדר העבודה תכננה לוריא ארון קיר גדול ובו נישה לשולחן עבודה. כך ניצלה באופן אופטימלי את החדר. מהעבר השני מוצב הליכון ופינת ישיבה קז'ואלית ובה פופים.

"את חדר הרחצה המרכזי עיצבתי בגוונים כהים שיוצרים מראה דרמטי ועכשווי", מסבירה המעצבת. שילבתי בו גופי תאורה לצידי המראות וארון רחצה מעץ. המקלחון רחב ידיים ובתקרת הגבס עם שוקעו גופי תאורה על פי אזורי שימוש ולהם הדלקות שונות. בקצה חדר הרחצה תוכנן אזור כביסה וחומרי ניקוי, המהווה חלק בלתי נפרד מהעיצוב. גם שירותי האורחים נראים כחלק בלתי נפרד מהבית, שם שילבתי גוף תאורה דומיננטי בכניסה".

"זהו ללא ספק אחד הפרויקטים הזורמים והכיפיים שחוויתי, לא מעט הודות לגישה של הלקוחות שבחרו להנות מהתהליך וליצר את בית חלומותיהם, תמיד עם חיוך על הפנים. שיתוף הפעולה והסנכרון ביננו תרם במידה רבה להצלחת הפרויקט", מסכמת לוריא. "לבונים ולמשפצים שמתעתדים להיעזר בשירותיה של מעצבת אני ממליצה בחום לספר ולשתף בכל הרצונות והחלומות. אשת מקצוע טובה תדע לתרגם אותם לעיצוב המושלם".

לכתבה המלאה בבניין ודיור


ענבר עיצובים 052-8582400

Kommentare


bottom of page